Orthopedische werkschoenen

 

Wanneer u op uw werk schoenen nodig heeft, maar u heeft ook orthopedische schoenen. Is het mogelijk deze 

Aanmeten van werkschoenen

 Orthopedische werkschoenen worden aangemeten in een aantal stappen. Hieronder worden deze uitgelegd.

Verwijzing, Uwv, Werkgever

U heeft problemen of last van uw voeten. Hiermee gaat u naar een arts/ specialist die u een verwijzing geeft voor Orthopedische schoenen. Deze verwijzing hebben wij nodig om hem in te dienen bij het uwv of uw werkgever. 

Intake

 U kunt nu een afspraak maken bij ons. Hierin zullen wij u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van orthopedische schoenen. Tijdens de eerste afspraak nemen we persoonlijke voorkeuren door. Gaan we de voetproblemen bespreken en verrichten we onderzoek naar de klachten van de voet. Tevens zullen dit we door middel van de nieuwste technieken dan ook analyseren. Als u overtuigd bent kunnen we gaan beginnen met het maken van een gipsen mal van de voet. Deze zullen we uiteindelijk verwerken tot uw persoonlijke leesten.

Passen

Twee weken laten maken we een afspraak om te passen, dit is een fase waarbij we gaan controleren of de leesten die we voor uw voet hebben gemaakt goed is. Dit doen we door middel van een plastic passchoen hiermee kunnen we precies de  drukplekken zien en de stand van het been controleren. Mocht dit niet voldoende zijn hebben we nog een extra voering-pasfase. Dit is een schoen die we vervaardigd hebben zodat u hem even tijdelijk mee naar huis kan nemen. Door het thuis te testen krijgt u een goed beeld van wat uiteindelijk de bedoeling is van de schoenen. Daarnaast vragen we u om goed aan te geven of en wat eventueel de problemen zijn die zich voordoen.

Eventueel extra pasfase

Als de pasfase goed is, dan gaan we door met het maken van de schoenen. U kunt bij ons kiezen uit het model wat u zelf wilt.  Wij zullen u wel adviezen om een aantal schoenen op te zoeken op het internet of in een folder zodat we samen kunnen kiezen wat het best bij u past. Het produceren van de schoenen gebeurt nog allemaal in Waalwijk op onze hoofdlocatie, daardoor kunnen wij een snelle levertijd garanderen van 4-6 weken dan worden de schoenen afgeleverd

 

Afleveren

We geven u een formulier mee met daarop een inloopschema, we geven u altijd duidelijk aan om het rustig op te bouwen. Daarnaast maken we een controle afspraak na 6 weken. Op deze afspraak gaan we controleren of dat de schoenen goed bevallen. We kijken ook naar de slijtage van de schoen, hoe dat het looppatroon is en of dat de problemen met uw voeten verholpen/vermindert zijn.

 

Levertijden

 Doordat de productie van de orthopedische werkschoenen niet in Waalwijk gebeurd en wij afhankelijk zijn van andere partijen, kunnen afwijken van het normaal. 

De levertijd is 6 weken na de pasfase. 

Vergoedingen en verstrekkings regels van verzekering 

Hieronder vind u de informatie over de verzekering, wij zijn aangesloten bij alle verzekeraars. Wij zullen het verder voor u regelen u hoeft zelf niks te regelen bij de zorgverzekeraar. 

De eigen bijdrage op een paar orthopedische schoenen bedraagt €127.

Garantie

Overeenkomstig de daarvoor geldende normen, krijgt u gedurende 3 maanden garantie op de pasvorm van de schoenen. Voor het gebruikte materiaal geldt een garantie van 6 maanden. De reparaties van de schoenen kunt u het beste bij ons laten doen. Doordat wij de schoenen volledig zelf maken in Waalwijk, hebben wij alle goede materialen en weten hoe dat we de schoen op de beste manier kunnen repareren. 

Volledig gecertificeerd

Dit zij de enige schoenen die wij buiten de deur laten maken. Dit is in verband met het volledig leveren van gecertificeerde schoenen. Wij werken met de merken Emma en Neskrid.

Afspraak maken?

 

U kunt bij ons altijd vrijblijvend een afspraak maken.