Steunzolen

 

Steunzolen bieden ondersteuning aan de gewricht van de voet, kapsels en de enkelbanden. Met steunzolen kan je veel verschillende lichaamsklachten oplossen. Dit werkt door in de rest van het lichaam. Door de stand van de voet/ been te wijzigen  door een bepaalde wig in de steunzool te bouwen.  Een steunzool kan dit op de volgende manieren verhelpen.

– De spanning van verschillende spieren wordt verlicht:

– Het corrigeert de stand van de voeten.

– De houding van het lichaam wordt verbeterd.

– De druk wordt beter over de voeten verdeeld.

– De voeten krijgen meer ruimte in de schoen

– Het looppatroon wordt verbeterd.

Steunzolen bieden niet altijd meteen verlichting. Vaak moeten de voeten en de rest van het lichaam wennen aan de correctiezolen. Het is dus niet vreemd om aan het begin pijn in de spieren en voeten te voelen of snel vermoeid te raken. Doorgaans verdwijnen deze klachten binnen 14 dagen. Als de klachten langer aanhouden, neem dan voor de zekerheid contact met ons op.

Aanmeten van steunzolen

Steunzolen worden aangemeten in een aantal stappen. Hieronder worden deze uitgelegd.

Klachten?

 U heeft klachten bij het lopen of met het sporten. U heeft bij ons geen verwijzing nodig. Wij zullen altijd eerst een vrijblijvend advies geven over ons aanbod en wat u nodig heeft om de klachten te verminderen/verhelpen.

Intake

We gaan een uitgebreid voet/loop analyse van uw voeten doen. Wij kunnen veel zien door de nieuwe technieken waar wij mee werken. Daarbij meten we u ook aan met een 3D schuimafdruk, deze wordt gebruikt bij het vervaardigen van uw steunzolen.

Afleveren

Zodra wij alle informatie hebben gaan we de steunzolen vervaardigen. Wij leveren de steunzolen af door ze eerst goed af te passen in alle schoenen die u op dat moment bij u heeft. We laten u lopen en kunnen de steunzolen eventueel nog aanpassen. 

Tevens zullen wij u een uitgebreid advies geven over het inlopen van de steunzolen. 

Steunzolen zullen niet altijd meteen verlichting bieden. Vaak moeten de voeten en de spieren wennen aan de correctie in de steunzolen. Het is niet vreemd dat u daar last van kan krijgen. Als u na 14 dagen nog steeds last heeft van de correctie kunt u altijd bij ons terug komen zodat we de steunzool aan kunnen passen.

 

Levertijden

De levertijden van steunzolen zijn 1 week.

Alle handmatig vervaardigde steunzolen worden nog in Waalwijk geproduceerd.

Wij zullen met u overleggen over een controleafspraak. Dit is afhankelijk van de klacht en kan binnen 2 tot 6 weken plaatsvinden.

 

Vergoedingen en verstrekkings regels van verzekering 

 

Steunzolen/inlays komen uit uw aanvullend verzekeringspakket. Wij zijn aangesloten bij elke zorgverzekering. Voor de precieze vergoeding raden wij u dan ook aan om contact op te nemen met uw zorgverzekeraar.

De factuur van de steunzolen dient u dan ook bij ons te betalen. Wij werken met een all-in prijs. De prijs bedraagt €175,- per paar steunzolen.  Als u een tweede paar steunzolen wilt, voor bijvoorbeeld in sportschoenen, bedragen de kosten (binnen 3 maanden te bestellen) €125,-.

 

Veel voorkomende klachten 

Hieronder een lijst met de meest voorkomende klachten waarbij steunzolen de oplossing zijn.

 

Morton neuralgie

Reuma

Fasitisch plantaris

Pijnlijke hielen

Platvoet

Voetklachten bij kinderen

Doorgezakte voorvoet

Sportgerelateerde voetklachten

Garantie

Overeenkomstig de daarvoor geldende normen, krijgt u gedurende 3 maanden garantie op de pasvorm. Voor de gebruikte materialen geldt een garantie van 6 maanden. Mocht u nog niet helemaal te vrede zijn over de steunzool, u kunt altijd een afspraak maken zodat wij aan kunnen passen zodat deze alsnog naar wens is.

Voetonderzoek

Heeft u klachten bij het lopen? Als u een verre wandeling wilt maken door het bos, of als u lekker de stad in wilt. Veel van deze klachten zijn snel en makkelijk op te lossen door de schoen of binnenzool iets aan te passen. 

Bij ons kunt u altijd terecht voor een gratis voetonderzoek, en vaak bent u bij ons nog binnen een week aan de beurt. Wij doen dit door middel van nieuwe technieken zoals een drukmeetplaat. Daarna geven wij u een goed advies wat het beste is voor uw voeten. Het is geheel vrijblijvend dus u bent niets verplicht. Bel gerust voor een afspraak.  Maak gebruik van het gratis voetonderzoek, u hoeft niet langer te wachten.

Afspraak maken?

 

U kunt bij ons altijd vrijblijvend een afspraak maken.