Vlos (voorlopige orthopedische schoen)

 

Een voorlopige orthopedische oplossing wil eigenlijk zeggen dat we binnen 7 werkdagen een volledig op maat gemaakt product voor u kunnen maken. Op het moment dat door de specialist wordt beslist dat er een vlos moet komen, is dit meestal noodzakelijk om op korte termijn te regelen. Dan bent u bij ons op het goede adres. Doordat wij alle productie nog in Waalwijk hebben, kunnen wij dit product binnen 7 dagen leveren.

Aanmeten van Vlos 

Een vlos schoen wordt aangemeten in een aantal stappen, hieronder worden deze uitgelegd.

Verwijzing

U heeft problemen of last van uw voeten. U heeft een wond of een charcot voet. Hiermee gaat u naar een arts/specialist die u een verwijzing geeft voor een vlos. Deze verwijzing hebben wij nodig om in te dienen bij uw zorgverzekering. 

Maatnemen

 U kunt nu een afspraak maken bij ons. Hierin zullen wij u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van de Vlos. Tijdens deze afspraak gaan we de voetproblemen bespreken en verrichten we onderzoek naar de klachten van de voet. Bij een vlos is het belangrijk dat er snel gehandeld wordt, Daardoor beginnen we gelijk met het maatnemen en gipsen van de voet. Deze zullen we uiteindelijk verwerken tot uw persoonlijke leesten. 

Afleveren/controleafspraak

De vlos kan met een pasfase afgeleverd worden, deze pasfase zal na 2-3 werkdagen plaatsvinden. In sommige gevallen worden de vlos schoenen gelijk afgeleverd. Dit gaat meestal in samenspraak met een arts. Hierdoor volgen er ook snel controleafspraken om de voeten en benen goed in de gaten te houden. 

 

Levertijden

 Doordat de productie van de orthopedische schoenen volledig in Waalwijk gebeurt kunnen we snelle levertijden garanderen. 

De levertijd is 1 week bij een vlos. Dit is noodzakelijk zodat u of snel weer te been bent of het nodig is om een wond eventueel goed te verzorgen. 

Vergoedingen en verstrekkings regels van verzekering 

Hieronder vindt u de informatie over de verzekering. Wij zijn aangesloten bij alle verzekeraars. Wij zullen het verder voor u regelen, u hoeft zelf niets te regelen bij de zorgverzekeraar. 

De vlos wordt grotendeels vergoed door uw zorgverzekeraar. Er zit wel, net als bij een orthopedische schoen, een eigen bijdrage op van €63,50 per stuk en €127,- per paar.

Meest voorkomende klachten 

Hieronder een lijst met de meest voorkomende klachten waarbij een vlos de oplossing kan zijn.

Diabetes

Wonden onder de voet

Charcot Voeten

Enkel fractuur

Garantie

Overeenkomstig de daarvoor geldende normen, krijgt u gedurende 3 maanden garantie op de pasvorm van de schoenen. Voor het gebruikte materiaal geldt een garantie van 6 maanden. De reparaties van de schoenen kunt u het beste bij ons laten doen. Doordat wij de schoenen volledig zelf maken in Waalwijk, hebben wij alle goede materialen en weten hoe dat we de schoen op de beste manier kunnen repareren. 

Voorbeeld modellen

Voor een vlos heeft u niet zoveel keuze. Dit komt omdat deze binnen 7 dagen klaar moet zijn. U kunt bij ons wel altijd kiezen of dat u klittenband en/of veters wilt. 

Huisbezoek

In enkele gevallen is het voor ons mogelijk om u aan huis te bezoeken. U kunt ons altijd contacten zodat we eventueel een afspraak kunnen maken, of u eventueel kunnen voorzien van meer informatie.

Afspraak maken?

 

U kunt bij ons altijd vrijblijvend een afspraak maken.