Orthopedische schoenen

 

Wanneer met steunzolen of aanpassingen aan de schoen niet (meer) voldoende zijn voor uw voetproblemen, zijn orthopedische schoenen de oplossing. Wij maken orthopedische schoenen geheel op maat om de meest uiteenlopende voetproblemen te verminderen of zelfs op te lossen. Wij staan voor pijnvrij lopen, comfort én een mooie schoen. Zonder meerprijs kiest u zelf het model, de kleuren en materialen om samen uw unieke schoen te ontwerpen.

Aanmeten van OSA 

Osa orthopedische schoenen worden aangemeten in een aantal stappen. hieronder worden deze uitgelegd.

Intake

U heeft problemen of last van uw voeten. Hiermee gaat u naar een arts/specialist die u een verwijzing geeft voor orthopedische schoenen. Deze verwijzing hebben wij nodig om in te dienen bij uw zorgverzekering. 

Aanmeten

 U kunt nu een afspraak maken bij ons. Hierin zullen wij u uitgebreid informeren over de mogelijkheden van orthopedische schoenen. Tijdens de eerste afspraak nemen we uw persoonlijke voorkeuren door, gaan we de voetproblemen bespreken en verrichten we onderzoek naar de klachten van de voet. Tevens zullen we dit door middel van de nieuwste technieken dan ook analyseren. Als u overtuigd bent kunnen we gaan beginnen met het maken van een gipsen mal van de voet. Deze zullen we uiteindelijk verwerken tot uw persoonlijke leesten.

Passen en uitzoeken kleur en model

Twee weken later maken we een afspraak om te passen, dit is een fase waarbij we gaan controleren of de leesten die we voor uw voet hebben gemaakt goed is. Dit doen we door middel van een plastic passchoen, hiermee kunnen we precies de drukplekken zien en de stand van het been controleren. Mocht dit niet voldoende zijn dan hebben we nog een extra voering-pasfase. Dit is een schoen die we vervaardigd hebben zodat u hem tijdelijk mee naar huis kan nemen. Door het thuis te testen krijgt u een goed beeld van wat uiteindelijk de bedoeling is van de schoenen. Daarnaast vragen we u om goed aan te geven of en wat eventueel de problemen zijn die zich voordoen.

Eventuele extra pasfase

Als de pasfase goed is, dan gaan we door met het maken van de schoenen. U kunt bij ons kiezen uit het model wat u zelf wilt.  Wij zullen u wel adviseren om een aantal schoenen op te zoeken op het internet of in een folder zodat we samen kunnen kiezen wat het best bij u past. Het produceren van de schoenen gebeurt nog allemaal in Waalwijk op onze hoofdlocatie, daardoor kunnen wij een snelle levertijd garanderen van 4-6 weken.

 

Afleveren

We geven u een formulier mee met daarop een inloopschema, en het advies dit rustig op te bouwen. Daarnaast maken we een controleafspraak na 6 weken. Op deze afspraak gaan we controleren of de schoenen goed bevallen. We kijken ook naar de slijtage van de schoen, hoe dat het looppatroon is en of de problemen met uw voeten verholpen/verminderd zijn.

 

Levertijden

 Doordat de productie van de orthopedische schoenen volledig in Waalwijk gebeurt kunnen we snelle levertijden garanderen. 

De levertijd is 4-6 weken na de pasfase. eventuele spoed paren schoenen en of kinder orthopedie, kunnen in overleg 2-4 weken.

Vergoedingen en verstrekkings regels van verzekering 

Hieronder vindt u de informatie over de verzekering. Wij zijn aangesloten bij alle verzekeraars. Wij zullen het verder voor u regelen, u hoeft zelf niets te regelen bij de zorgverzekeraar. 

De eigen bijdrage op een paar orthopedische schoenen bedraagt €127,-.

Garantie

Overeenkomstig de daarvoor geldende normen, krijgt u gedurende 3 maanden garantie op de pasvorm van de schoenen. Voor het gebruikte materiaal geldt een garantie van 6 maanden. De reparaties van de schoenen kunt u het beste bij ons laten doen. Doordat wij de schoenen volledig zelf maken in Waalwijk, hebben wij alle goede materialen en weten hoe dat we de schoen op de beste manier kunnen repareren. 

Voorbeeld modellen

U heeft bij ons een ruime keuze uit het aantal modellen. Of dat u nou een mooie nette schoen wilt tot aan een hele sportieve of loopt u liever door de bergen? hieronder vind u een aantal voorbeeld modellen.

Huisbezoek

In enkele gevallen is het voor ons mogelijk om u aan huis te bezoeken. U kunt ons altijd contacten zodat we eventueel een afspraak kunnen maken, of u eventueel kunnen voorzien van meer informatie.

Afspraak maken?

 

Maak vrijblijvend een afspraak maken