Officiële Nederlandse Maatschoenen

Oude ambacht in een nieuw jasje

De schoenen worden met uiterste precisie opgemeten en gemaakt.

Dit proces kost wel 3 á 4 weken levertijd. Wij beginnen pas met de productie van de schoenen als wij de maat hebben genomen.

Wij bieden ook een arrangement herenschoenen. Heeft u altijd al wel eens een paar handgemaakte herenschoenen willen hebben, of heeft u nette schoenen nodig voor uw werk? Maar is dit lastig doordat uw voet te breed of te smal is? Wij hebben de oplossing, waarbij u zelf de kleur en het model uitkiest uit onze speciaal geselecteerde stalen bundel.

U kunt altijd een keer vrijblijvend langskomen en vragen naar de opties. De schoenen worden op maat gemaakt, dat betekent dat wij eerst de maat van de voet op gaan meten. Daarnaast hebben we pasmallen staan van de schoenen, deze zullen we gelijk passen zodat we zeker weten dat u de maatschoen past. Hierna zoeken we de kleur en het model uit, dat u ziet zitten.

Maatnemen

Wij meten de maten van de voet, hierbij passen wij hem met een mal op maat gemaakt

Chique schoenen

De handgemaakte heren schoenen zijn vaak goed te combineren met een nette outfit

Beste kwaliteit leder

Wij werken alleen met de beste kwalitei leer. zo kunt u lang met de schoen doen en is de schoen goed te onderhouden.

Persoonlijke voorkeur

U heeft zelf de keuze wat u voor materiaal wilt en de kleur kunt u zelf bepale, u heeft de keuze uit een groot arsenaal aan kleuren en combinaties.

Kosten 

heeft u altijd al een paar Hollands hand gemaakte schoenen willen hebben? De prijs van de schoenen is €350,- euro deze zullen pas gemaakt worden zodra we een akkoord van u hebben. Neemt u de schoenen bij ons in combinatie met een paar steunzolen dan zijn de kosten €475,- waarbij u de steunzolen vergoed krijgt van de zorgverzekeraar.

Stel uw eigen schoen samen

Kies het model dat u wilt en bepaal de kleur

We gaan de maat nemen en pakken de bijbehorende leest.

We nemen de schoen in productie 

3/4 weken later komt u de schoen halen

keuze uit verschillende neusmodellen

ronde leest

Voor de traditionele schoen, met wat extra ruimte voor de tenen.

carré leest

Een puntiger neusmodel, deze leest heeft extra lengte op de binnenzool van 15 mm dit geeft de schoen een smalle uitstraling.

Onderhoud en reparatie service 

SCHOENVERZORGING

Wij gebruiken alleen componenten van de hoogste kwaliteit in combinatie met het meest bekwame vakmanschap – een succesvol recept voor het produceren van prachtige handgemaakte schoenen die uitstekende waarde voor uw investering vertegenwoordigen. Een goede verzorging en onderhoud van uw schoenen draagt bij aan hun lange levensduur. Als u de onderstaande richtlijnen volgt en uw schoenen op de juiste manier behandelt, is er geen reden waarom uw schoenen niet jaren meegaan.

GEBRUIK SCHOENEN

Het gebruik van houten schoenspanners helpt om vocht op te nemen en de vorm van de schoenen te behouden als ze uitdrogen.

 

Het gebruik van een schoenlepel voorkomt schade aan de hielen, aanrecht en bovenlijn.
Lederen zolen kunnen uitzetten als het nat is, dus het is het beste om de eerste twee of drie uitstapjes de ergste omstandigheden te vermijden wanneer je je nieuwe schoenen draagt. In het geval dat uw lederen zolen doorweekt raken, zorg er dan voor dat u ze langzaam en natuurlijk uitdroogt, weg van directe hitte (bijv. Radiatoren). Leren schoenen kunnen vaak een dag nodig hebben om volledig uit te drogen, alleen al door natuurlijke transpiratie, wij geven daarom ook het advies om de schoenen vaker te af te wisselen bij het dragen.

 

BORSTEL SCHOON, VOLG MET WASPOLIJST

Bovenwerk van leer moet regelmatig worden behandeld met een was van goede kwaliteit om het leer te beschermen en een hoogglanzende afwerking te geven. Dit zou moeten helpen om de levensduur van het bovenwerk te verlengen en hun uiterlijk te behouden. De schoenen moeten droog zijn voordat ze worden aangebracht. Probeer het gebruik van ongeschikte applicators voor vloeibare poetsmiddelen te vermijden, omdat deze het oppervlak van hoogwaardige leersoorten kunnen beschadigen en vaak een lak creëren die moeilijk te verwijderen is.

Suede en Nubuck bovenwerk kunnen worden behandeld met een ‘Suede Protector’ spray. Het gebruik van een rubberen suèdeborstel kan helpen om vuil en puin op te heffen. Hardnekkige vlekken kunnen echter een behandeling met een suède shampoo vereisen. Suede kan vaak nieuw leven worden ingeblazen met stoom uit de ketel en voorzichtig schoonmaken met een rubberen suede borstel.
Gewaxt of waterdicht lederen bovenwerk moet worden behandeld met dubbin of een ‘waxed leercrème’ om het leer te conditionen, te verzachten en te beschermen. Meestal is het niet nodig om een gekleurde lak op dit type leer te gebruiken, omdat ze niet bedoeld zijn om een hoge glans te hebben.

Reparaties 

Door onze jarenlange ervaring met het maken van schoenen, kunnen wij uw schoenen tot in de puntjes repareren en oppoetsen.