Ovac (aanpassing aan een confectieschoen)

 

Voor aanpassingen aan confectieschoenen bent u bij ons aan het goede adres. Door de passie en liefde die wij door de jaren heen voor schoenen hebben ontwikkeld proberen wij de schoen altijd zo aan te passen dat het zo min mogelijk te zien is voor de buitenwereld.

Voor een (ovac) aanpassing aan confectieschoenen heeft u een verwijzing nodig van een specialist, dit kan zijn een orthopeed, revalidatie-arts of bijvoorbeeld een reumatoloog en voor sommige verzekeringen eventueel een huisarts. Raadpleeg eerst uw zorgverzekering of u kunt altijd ons bellen. 

Aanpassing aan confectieschoen  

Aangepaste confectieschoenen worden aangemeten en aangepast in een aantal stappen.
Hieronder worden deze uitgelegd.

Klachten

U heeft problemen of last van uw voeten. Hiermee gaat u naar een arts/specialist die u een verwijzing geeft. Deze verwijzing hebben wij nodig om in te dienen bij uw zorgverzekering. 

Maatnemen

 U kunt nu een afspraak maken bij ons. Hierin zullen wij u uitgebreid informeren over de mogelijkheden. Tijdens de eerste afspraak nemen we uw persoonlijke voorkeuren door, gaan we de voetproblemen bespreken en verrichten we onderzoek naar de klachten van de voet. Tevens zullen we dit door middel van de nieuwste technieken dan ook analyseren. Hierna zullen we beginnen met het maken van de aanpassing in en onder de schoen.

Afleveren

Na 2 weken staat de aanpassing aan de schoen voor u klaar. We gaan dan kijken of de oplossing adequaat is. We geven u een formulier mee met daarop een inloopschema. We adviseren u altijd om het lopen rustig op te bouwen. Daarnaast maken we een controleafspraak over 6 weken. Op deze afspraak gaan we controleren of de schoenen goed bevallen. We kijken ook naar de slijtage van de schoen, hoe het looppatroon is en of de problemen met uw voeten verholpen/verminderd zijn.

 

Levertijden

 Doordat de productie van de orthopedische schoenen volledig in Waalwijk gebeurt kunnen we snelle levertijden garanderen. 

De levertijd is 2 weken op het maken. Bij een ovac is het altijd noodzakelijk dat u uw eigen schoenen meeneemt, deze zullen wij dan aanpassen. 

Vergoedingen en verstrekkings regels van verzekering 

Hieronder vindt u de informatie over de verzekering. wij zijn aangesloten bij alle verzekeraars. Wij zullen het verder voor u regelen u hoeft zelf niets te regelen bij de zorgverzekeraar.
Er bestaat geen eigen bijdrage op een aanpassing aan een confectieschoen. Dit komt omdat het onder uw basisverzekering valt en het uw eigen schoenen betreft. 

Meest voorkomende klachten 

Hieronder een lijst met de meest voorkomende klachten waarbij steunzolen de oplossing zijn.

Verschil beenlengte

Irritatie scheenbeen of shin splints

Afwikkelbeperking

Knobbel op de hiel-Haglundse exsostose

Verstijving van de zool

Achillespeesklachten

Overbelastingsklachten

Standsafwijking voet en/of knie

Garantie

Overeenkomstig de daarvoor geldende normen, krijgt u gedurende 3 maanden garantie op de pasvorm van de schoenen. Voor het gebruikte materiaal geldt een garantie van 6 maanden. De reparaties van de schoenen kunt u het beste bij ons laten doen. Doordat wij de schoenen volledig zelf maken in Waalwijk, hebben wij alle goede materialen en weten wij hoe we de schoen op de beste manier kunnen repareren. 

Ovac niet opvallend 

Wij proberen alle aanpassing aan uw schoen zo mooi en netjes mogelijk te doen, zodat buitenwereld er niets of zo min mogelijk van ziet. Dit komt mede doordat wij, indien mogelijk, altijd zoolbesparend werken.

Afspraak maken?

 

U kunt bij ons altijd vrijblijvend een afspraak maken.